Openluchtmis bij Kapel van Binderen

donderdag 9 mei 2024 11:00

HELMOND-NOORD Op Hemelvaartsdag, 9 mei 2024, is er wederom op de processiewei bij de Kapel van Binderen een openluchtmis. De Heilige Mis begint om 11.00 uur. U bent allen van harte uitgenodigd. Zet het in uw agenda!

In 2022 en in 2023 was de viering van de openluchtmis een groot succes. Wij hebben in Helmond onze eigen Maria-bedevaartsplaats: Onze Lieve Vrouw van Binderen, officieel: Maria, lelie onder de doornen, in de kapel waar heel Helmond graag naar toe komt. De kapel is ruim 75 jaar oud. Vroeger stond er een klooster. De stilte en de natuur rond de kapel zijn voelbaar op deze bijna heilige grond, een plek waar veel gebeden wordt. Het trekt ons aan, het voelt daar goed. Waarom zou je dan gaan reizen als Maria zo dichtbij is? Wij willen dit jaar de meimaand bijzonder verbinden met Maria van Binderen. Zoek haar op, bid in stilte. Steek een kaars aan. Vraag haar bijzonder om vrede in de wereld. Bid om rust te midden van alle onrust om ons heen. Maria is onze lieve Moeder die ons wil beschermen.

Het adres is Binderen 1B te Helmond. De openluchtmis vindt plaats op donderdag 9 mei 2024, Hemelvaartsdag, aanvang 11.00 uur, georganiseerd door het bestuur van Stichting OLV van Binderen en de Lambertusparochie.

“De bijna heilige grond rondom de kapel en de plaats van het oude klooster geven inspiratie. De kapel is een diamant in de omgeving, een rustpunt in de stad. Er hangt een sfeer van ingetogenheid rond onze kapel.”